home
urnen
 -volwassen
 -klein
 -mini of asdeel
 -knuffel urnen
 -gedenken
 -prijzen
 -dieren
grafkunst
vrij werk
curriculum
nieuws
partners
contact
im/facebook

Voor een volwassene

In de ontwerpen van de sierurnen richt ik mij op bijzondere vormgeving, op stemmige objecten om de as van een dierbare in te bewaren. Deze urnen zijn geschikt voor in een columbarium, maar ook voor in huis of in de tuin. De 'druppel' (een liggende traan) en de 'kiezel' urn heb ik speciaal ontworpen voor in de tuin of voor op een graf. In het donkerblauwe glanzende glazuur van de 'druppel' wordt de wolkenlucht weerkaatst. De 'kiezel' urn ziet er uit als een massieve gepolijste steen, maar kan, omdat die helemaal hol is, alle as van een volwassene bevatten. Deze tuinurnen worden in diverse tinten geleverd, al dan niet gemarmerd. In overleg kunnen de urnen voorzien worden van een naam, een tekst of een datum. Het is ook mogelijk een persoonlijke tekening erin te laten graveren.

Een inhoud van 3,5 liter volstaat voor een volwassene. Een symbolisch deel van de as kan ook ingesloten in kleine 'koesterkeitjes', knuffelstenen van gepolijste klei die fijn in de hand liggen. Een steen kan in een eigen tint worden uitgevoerd en voorzien van een naam of symbool in glazuur. Zo krijgt elk van de nabestaanden een eigen monumentje als aandenken.

De standaard ontwerpen worden in beperkte oplage vervaardigd. Een meer persoonlijke urn wordt in nauw overleg met de nabestaanden ontwikkeld. De urnen zijn dubbelhard gebakkenen daardoor geschikt voor zowel in huis als in de buitenlucht.